vendredi 6 septembre 2013

Spits eraf

Zo, de Rentrée zit er ook weer op. Dit jaar was het niet zo spannend, want we wisten voor de zomer al in welke klas en met welke juf Grote Zoon zou komen. Juffen, want hij heeft 2 part time juffen. Meestal wordt dat pas de avond te voren op het schoolhek aangeplakt. Omdat hij in een speciale muziekklas komt, wisten wij het in juni al. De juffen lijken hem aardig en de kinderen, voor zover hij ze nog niet kende, ook. Een goed begin van de CM1 (groep 6).

Het is wel weer even wennen aan het nieuwe ritme. Vroeg opstaan, meer haasten en minder tijd om te spelen. En op woensdag weer de activiteiten. Geen muziek, want dat doet hij onder schooltijd. Maar eergisteren heeft hij hockey geprobeerd. Dat kan je in Frankrijk niet overal doen, dus moest er gereden worden. Het leek een leuke club, met een hoog Nederlander gehalte, dus ook goed voor het Nederlands, maar helaas vond hij de sport nogal tegenvallen. Ik ben een beetje bang dat èlke sport hem zal tegenvallen, maar we gaan volgende week basketbal proberen.

De Rentrée houdt ook in dat er formulieren ingevuld moeten worden: een algemeen formulier met de algemene gegevens van de familie, een formulier voor-als-er-wat-gebeurt met grotendeels dezelfde gegevens, een formulier waarin je kan aangeven of je t goed vindt dat je kind gefotografeerd wordt, een formulier om aan te geven of je kind naar de kantine en/of de naschoolse opvang gaat etc. Op één formulier werd de naam en de geboortedatum van broertje/zusje gevraagd en dat kon ik invullen!! Ook Grote Broer kreeg van de juf een formuliertje om zelf in te vullen. Bij 'broer/zus' heeft hij 'bientôt' ingevuld, vertelde  hij trots. Hij begint er zin in te krijgen, lijkt het wel.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire